En polisbil
Foto: Sveriges Radio Sjuhärad
BORÅS

Insatsstyrkan hämtade knivman i Borås

Polisens insatsstyrka fick rycka ut till Borås under torsdagsnatten. Anledningen var en hotfull man som drog kniv mot både en kvinna och polis.

Larmet kom vid tvåtiden natten till fredagen när kvinnan ringde och sade att mannen hotade henne med kniv i hennes lägenhet. När polisen kom till platsen var hon utanför lägenheten. Polisen möttes av mannen i trapphuset och han hotade då även dem med kniv.

Polisen lyckas få in honom i lägenheten och han ska då ha sagt att han kommer skada första bästa polis som kommer i hans närhet. Insatsstyrkan och förhandlare tillkallas då till platsen.

– De anländer runt 04.47 och kan då säkra mannen i lägenheten, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen.

Mannen ska ha somnat i lägenheten till slut och då kunde han gripas relativt odramatiskt. 

Paret ska ha varit i en relation, lägenheten tillhörde kvinnan och mannen bor på annan ort. Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt.

Lägenheten är nu avspärrad för teknisk undersökning, mannen är gripen och ska förhöras. Han misstänks ha någon form av psykisk ohälsa och misstänks för olaga hot och hot mot tjänsteman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".