Svante Stomberg
Svante Stomberg kommunchef i Borås. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio

Ny organisation ska göra Borås mer jämlikt

Kommunchefen: Ger en rättvis service
0:42 min

Vid årsskiftet förändras Borås stads organisation. Tanken är att servicen ska bli mer jämlik var man än bor när tre stadsdelsnämnder försvinner.

Det är stadsdelsnämnderna Norr, Väster och Öster som försvinner i Borås stad vid årsskiftet. Istället skapas fyra nya nämnder: Förskolenämnden, Grundskolenämnden, Individ- och familjeomsorgsnämnden samt Vård- och äldrenämnden.

– På kort sikt tror jag kanske inte att man kommer att märka så mycket förutom att man får gå till andra kontor. Den verksamhet som boråsarna möter i sin vardag idag den fortsätter som vanligt och ligger kvar på samma ställen. Men den kommer utvecklas över tid, berättar kommunchef Svante Stomberg.

Men om det inte märks, varför ändra?

– Det är ju en ganska stor grej som man över tid kommer att märka. Man vill skapa förutsättningar för en organisation här i Borås som är likvärdig och ger en rättvis service för stadens invånare, säger Svante Stomberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".