Boråsarna Rickard och Robert har lämnat Sverige för England och London.
Boråsarna Robert och Rickard i London. Foto: Privat.
MORGONGÄSTEN

För Robert och Rickard var det lätt att få jobb i London

Rickard Andersson: Jag är livrädd för att tabba mig
2:28 min

Robert Öhman och Rickard Andersson lämnade Borås för London. Först levde de livet som studenter - nu har båda fått jobb. Men jobbkulturen i London är tuffare än i Sverige.

Robert Öhman och Rickard Andersson packade ner sina liv och sin hund och reste till London i höstas. De första två månaderna i det nya landet var de studenter, men mycket snart slog jobbvardagen till. 

– Man glömmer av hur det är att jobba ganska fort. Så nu kommer man på att timmarna är korta om dagen när man ska hitta på något, säger Robert Öhman. 

Goda möjligheter till jobb
Rickard Andersson arbetar i receptionen på ett femstjärnigt hotell och Robert Öhman har fått drömjobbet som kock. Men trots att arbetsmarknaden i London öppnat upp stora möjligheter är också känslan av att vara utbytbar ständigt närvarande.

– När man väl kommit in på ett jobb är arbetssättet väldigt hårt och gör du inte det som krävs av dig kan du lika gärna få gå, för det står hundra till ute på gatan och väntar, säger Rickard Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".