Lars Karlsson bor i Tärby mellan Borås och Ulricehamn.
1 av 4
Lars Karlsson bor i Tärby mellan Borås och Ulricehamn. Foto: Mikael Olmås
Tord, Lena och hennes föräldrar framför ett av renoveringsobjekten.
2 av 4
Tord, Lena och hennes föräldrar framför ett av renoveringsobjekten. Foto: Mikael Olmås
Eterniten ska bort och ersättas med träpanel.
3 av 4
Eterniten ska bort och ersättas med träpanel. Foto: Mikael Olmås
Tärby kyrka används flitigt.
4 av 4
Tärby kyrka används flitigt. Foto: Mikael Olmås
#utpålandet

Sen när bor John Goodman i Tärby?

"Hur ser jag ut i håret?" "Nja, har du ingen mössa?"
0:59 min

Till förvillelse lik hollywoodskådespelaren är han, boråsaren Lars Karlsson. Numera lever vintergolfaren ett lugnt och anonymt liv i Tärby.

Han träffade sin nuvarande sambo en glad kväll i Borås, ett år senare flyttade han till hennes hus i Tärby mellan Borås och Ulricehamn.

– Hon bodde här, därför hamnade jag här. Här är fint, men byvägen är rena E4:an, hur mycket trafik som helst, säger Lars Karlsson som bott i Tärby i tre år nu.

Han har bland annat hand om bokningen av byföreningens lokal, ett litet rött hus nedanför kyrkan.

– Trehundra spänn kostar det att hyra, man kan vara 80 personer därinne samtidigt.

Går det att dansa då?

– Nä, då kanske man får nöja sig med att vara ett fyrtiotal. Men det finns kurser i allt möjligt där också, glasmålning och datakurser bland annat.

Enligt Lars så byggs det för fullt i området och flera barnfamiljer ska vara på väg ut i det gröna. Lena och Tord har precis köpt ett gammalt lantställe som de renoverar med hjälp av Lenas föräldrar.

– Vi sliter ut en generation i taget, säger Lena, samtidigt som hennes mamma går förbi, släpande på rester av det gamla brädgolvet inne i boningshuset.

Lena, som kommer från Brämhult, säger att hon alltid drömt om att flytta ut på landet med djur, natur och frisk luft. När hon nyligen drabbades av bröstcancer tyckte hon det var dags att uppfylla drömmen.

– Vi flyttar in i februari men det tar lång tid innan det blir färdigt. Vi ska återställa allt som det såg ut i original. Och så ska vi ha höns och får.

Mer om Ut på landet med Mikael Olmås

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".