En ensemble av skådespelare som medverkar i föreställningen Cabaret på Borås Stadsteater
1 av 2
Mikael Dahl är en av skådespelarna som medverkar i musikalen Cabaret som går på Borås Stadsteater Foto: Borås Stadsteater
Mikael Dahl, skådespelare på Borås stadsteater.
2 av 2
Mikael Dahl, skådespelare på Borås stadsteater. Foto: Natalija Sako / Sveriges radio
BORÅS

Skådespelaren från Cabaret som går i skyhöga klackar

Mikael Dahl: Så här låter väl boråsarna?
2:00 min

Han är aktuell som konferencieren i föreställningen Cabaret som just nu går på Borås stadsteater. Där får skådespelaren Mikael Dahl gå i höga klackar.

– Det är faktiskt det folk pratar om mest, att de är så förvånade att jag går så bra i klackar. 

Musikalen Cabaret utspelas på 30-talet på nattklubben Kit kat club i Berlin där den androgyne konferencieren Mikael Dahl håller hov. Publiktillströmningen till föreställningen har varit god och Mikael Dahl berättar att det här är lite av en drömroll. 

– Det är ju en av de stora manliga musikalrollerna som finns. Och när jag gick i kulturskolan i gymnasiet så gjorde vi en version av "Willkommen, bienvenue, welcome" i någon soaré. Och då var det en lärare som sa att jag borde spela den rollen någon gång. 

Hur kändes det när du fick rollen då?

– Jättekul, men läskigt också.  

Mikael Dahl är 30 år och tog examen från Teaterhögskolan i Malmö 2013. Sedan dess har han arbetat på Borås stadsteater. Han är dock ursprungligen från Örebro. I hans CV står det att han behärskar olika dialekter, men han erkänner under intervjun att det är vanligt bland skådespelare att meritförteckningarna är lätt överdrivna. 

När P4 Sjuhärads programledare ber honom göra Boråsdialekt så går det sådär.....

Hör försöket till boråsdialekt i ljudklippet ovan!

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".