Johannes Hirdisah och Emil Lundstedt i Borås Basket
Johannes Hirdisah och Emil Lundstedt i Borås Basket Foto: Staffan Kulneff
BASKET

Enkel seger för Borås i nyårsmatchen

Emil Lundstedt: Vi kanske gjorde Malbas dåliga
3:02 min

Malbas hade inte skuggan av en chans mot Borås Basket som vann den så kallade nyårsmatchen i basketligan med klara 77-49 inför 1712 åskådare i Boråshallen.

Periodsiffror 21-12, 21-7, 21-12 och 14-18. Borås dominerade hela matchen mot ett Malbas som aldrig var i närheten av Borås. Kanske var detta lite ett test utan större värde. Men det fanns flera glädjeämnen i Borås i alla fall. Dom svenska spelarna, ungdomarna, Fredrik Andersson, Simon Gunnarsson, John Brändmark och Emil Lundstedt blir bara bättre och bättre för varje match. Dessutom börjar Christian Maråker komma igång. Även spelare som Johannes Hirsidah (se bild) och Anton Almqvist fick hyggligt med speltid.  Oroväckande var Mike Palms skada, en liten sträckning, som dock inte verkar alltför  allvarlig. Bästa poängplockare: Christian Maråker 21, Fredrik Andersson 16, Jakob Sigurdarsson  och Simon Gunnarsson 11 var.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".