Özz Nûjen har en guldkrona på huvudet och är klädd i svart.
1 av 2
Foto: Sanna Dahlén/Riksteatern
Özz Nujen, vid Viskan i Borås.
2 av 2
Özz Nujen, vid Viskan i Borås. Foto: Maja Jerosimic / Sveriges radio
TEATER

Özz Nujen på turné med Rikard III - passar på att dissa Borås

Özz Nujen: Borås är Sveriges rövhål
2:15 min

Shakespeares klassiska drama Rikard III sätts upp av riksteatern i Ulricehamn ikväll. Özz Nûjen, känd ståuppkomiker och i detta fall skådespelare gör alla tretton roller.

När P4 Sjuhärad får en pratstund med Özz Nujen på plats i Borås där han bor innan han ska åka iväg till Ulricehamn där han ikväll uppträder, så ställs frågan redaktionen funderat på i några år.

Vi hörde dig uppträda på en Sveriges radio-konferens en gång, där du pratade om hela Sverige och du nämnde då att Borås är Sveriges rövhål, vad menade du med det egentligen?

–  Det regnar alltid när jag kommer hit, och det gjorde det igår när jag kom hit också. 

Okej, han är ju ståuppkomiker så han menar nog inte allvar med att Borås är Sveriges rövhål....eller? Och Ulricehamn måste han väl gilla ändå?

– Ja, där är ju jättefint, säger han och skrattar.

Özz Nujen turnerar just nu med Riksteatern och Shakespears klassiker Rikard III. Han spelar alla 13 rollerna själv, och det var hans egen idé.

– Det är en bra idé att göra allt själv för då har man ingen att skylla på, när man ska vänta in nån replik från en motspelare och så där.

– Sedan finns det en allvarligare grej också. Och det är att vi alla har de här rollerna i oss. Vi kan alla vara medlöparen, motståndaren, offret, den oskyldiga osv.  

Föreställningen är regisserad av den nyligen avlidne Björn Granath.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".