Jimmie Åkesson håller med om Trumps bild av Sverige

2:49 min

Trots kritiken efter Donald Trumps ogrundade uttalande kring Sveriges invandringspolitik får han nu medhåll av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

I samband med partiledarens möte i Bollebygd gav Jimmie Åkesson sin syn på det omdebatterade uttalandet av den amerikanske presidenten Donald Trump. 

– Det är en del detaljer i Fox inslaget som kan ifrågasättas men den totala bilden av Sverige som mindre tryggt, mindre samanhållet till följd av en anvarslös invandringspolitik, delar jag, säger Jimmie Åkesson. 

I ett tal i Florida om gränskontroll tog Donald Trump Sverige som ett dåligt exempel på risker för terrorism när många flyktingar släpps in.
Titta på vad som hände igår i Sverige, sa Trump då, utan att tala om vad han menade.

Senare visade det sig att han syftade på ett ifrågasatt TV-inslag i Fox News där Sverige målades upp som ett land i kaos på grund av den svenska migrationspolitiken.

– Istället för att förlöjliga den bilden och låtsas att det inte är så. Så bör vi ha respekt för den bilden, ta till oss den. Vi bör vara självkritiska och fundera varför till och med amerikas president uttalar sig så om Sverige, det är ju något som har hänt då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista