Robin Bengtsson, flankerad av två dansare vid Mellons genrep i Växjö 2017.
1 av 2
Robin Bengtsson, flankerad av två dansare vid Mellons genrep i Växjö. Foto: Janerik Henriksson/TT
Robin Bengtsson
2 av 2
Robin Bengtsson Foto: SVT
MELLO 2017

Robin vann Melodifestivalen

Robin Bengtsson: Det var fruktansvärt nervöst
1:53 min

Robin Bengtsson från Svenljunga vann Melodifestivalen - och får representera Sverige i Eurovision Song Contest med låten "I can't go on". Det var främst den internationella juryn som gav honom segern.

När den internationella juryn delade ut sin poäng så fick Robin Bengtsson ta emot tre tolvpoängare och ledde klart framför Nano. Men när folkets röster skulle delas ut var mer jämnt. Robin Bengtsson fick tredje mest röster och i slutsekunderna stod det mellan honom och Nano.

– Det var fruktansvärt nervöst, men det var samtidigt lycka för jag visste att jag var antingen etta eller två i det ögonblicket. Sedan var det ren eufori när de ropade mitt namn, det var magiskt, säger han.

Spelar det någon roll att du inte fick full pott från svenska folket?

– Jag vet inte, det var ju ganska jämnt, det var väl Nano som hade lite mer. Men man var ju ändå i toppen hos folket och väldigt många som röstade så jag hoppas att de är nöjda ändå.

Han slutade femma i fjol. Men i år räckte det  alltså hela vägen. Robin Bengtsson får ta med sig rullbanden och sina dansare för att göra upp i Eurovision i Kiev.

Vad gör du första veckan i maj?

– Jag vet inte riktigt hur schemat ser ut men jag åker väl ned till Ukraina och ska försöka representera Sverige så gott det bara går. 

Årets Melodifestivalfinal har på förhand beskrivits som en av de jämnaste på många år. Wiktoria Johansson från Brämhult i Borås var en av förhandsfavoriterna men slutade till slut på en sjätteplats. Hon fick dock ta emot näst mest poäng av svenska folket. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".