SVENLJUNGA

Mamma Anneli är stolt över Robin Bengtssons vinst i mello

3:11 min

Glädjen var stor i Svenljunga när det stod klart att vinsten i Mello gick till Robin Bengtsson. Mamma Anneli Bengtsson hade fått många att engagera sig.

Familjen var dock på plats i Stockholm och i Friends arena när Robin Bengtsson till slut tog hem segern i Melodifestivalen 2017.

– Det var väldigt spännande i slutet. När vi hörde hans namn så skrek vi och ställde oss upp på stolarna, och hoppade och sjöng och dansade. Det var verkligen ett klimax. 

Du har varit väldigt engagerad i kampanjen för att rösta på Robin, vad vill du säga till alla de hemma i Svenljunga som hejat på?

– Alla de människor jag värvat har en stor del i detta men jag tror också att de som har röstat har tyckt att han varit bra, inte bara för att han är Robin från Svenljunga. 

– Jag vill tacka alla för deras engagemang och för att de lagt tid och pengar på min son. Det är helt fantastiskt. 

Och på plats i Svenljunga var det många som tagit sig till Parkgården där det arrangerades mellofest igår. Ida Skoglund var där bland annat. 

– Det här sätter ju Svenljunga på kartan. Man får ju ett namn till det. 

Har Svenljunga haft en motsvarande personlighet tidigare?

– Inte som gjort något så stort, inte för mig i alla fall. Det här är väl det största som har skett, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista