SVENLJUNGA

Efter åtta års frånvaro finns nu en butik i Mårdaklev

1:08 min

För åtta år sedan blev Mårdaklev utan närbutik, men nu har vännerna Isabella Demserius och Inger Johansson sett till att det blir ändring på det.

Efter 80 års verksamhet fick affären i Mårdaklev stänga för åtta år sedan, men nu har vännerna Isabella Demserius och Inger Johansson sett till att det blir ändring på det. Tillsammans har de öppnat upp butik och cafe i amerikansk stuk, som de hoppas ska bli en knutpunkt för hela Mårdaklev. Huset köpte de i september och verksamheten kommer att vara i full gång i sommar, men redan nu har kunder hittat dit.

– Vi har många ben att stå på och riktar oss till landsbygden och dess befolkning så att hela dess socken ska må bra, säger Isabella Demserius.

Isabella Demserus har bott i södra Kalfiornien i över tjugo år, därav den amerikanska inspirationen. Hon har alltid haft en dröm att ha en röd stuga i skogen. Hennes dröm är att hjälpa lokala förmågor och att butiken ska växa.

– Vi smygstartade för tre veckor sedan och började lite succesivt med cafédelen, för det är viktigt att folk kommer ner för att mötas, säger Inger Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista