Susanne Erixon vid en dator på jobbet
Susanne Erixon har varit tf kommunchef sedan hösten 2016 Foto: Marks kommun
MARK

Betalar för två chefer men ingen i tjänst

Peter Landgren(S): Höga kostnader
2:51 min

Efter gårdagens dramatiska besked att Marks tillfälliga kommunchef tvingas gå betalar kommunen lön för två kommunchefer men utan att någon är i tjänst.

Igår blev det klart att Marks tillfälliga, Susanne Erixon, tvingas bort från sitt jobb. Orsaken ska vara bristande förtroende på grund av kommunikationssvårigheter.

Susanne Erixon kommer närmast från Röhsska museet i Göteborg där det stormat rejält under hennes tid som chef. Tanken var att hon skulle vara kvar på posten tills dess att en permanent efterträdare till Haleh Lindqvist utsetts.

Erixons lön 79 000 i månaden
Men nu slutar hon alltså innan man hittat ny kommunchef och då betalar man alltså två kommunchefer utan att ha någon i arbete. Som P4 Sjuhärad tidigare rapporterat så tar Haleh Lindqvist ut ersättning till maj.

Enligt Tomas Johansson (M), kommunstyrelsens ordförande i Mark, uppgår Susanne Erixons lön till 79 000 kronor i månaden och kommunen kommer att betala ut lön till henne till och med maj månad. 

– Vi har skickat ut ett PM och har enats om att inte säga mer än det att det är vissa kommunikationssvårigheter som lett till att vi fattat detta beslut, säger Peter Landgren, tillförordnat kommunalråd för socialdemokraterna.

Mark i blåsväder - igen
Att det åter är blåsväder i Marks kommun känns inte bra säger Peter Landgren(S).

– Det känns väldigt olustigt och att Marks kommun återigen dyker upp i negativa sammanhang. Men jag har gott hopp för framtiden och att vi snart ska presentera en ny chef.

Som vi tidigare berättat så anställdes Haleh Lindqvist ytterligare fem månader efter att hon slutat utan att behöva arbeta. Detta för att hon bland annat skulle kunna ta ut flera hundra inarbetade övertidstimmar. Att man nu betalar för två chefer utan att ha någon i arbete kommenterar Peter Landgren så här: 

– Det blir höga kostnader, men det blir också höga kostnader om saker och ting inte fungerar, så vi har försökt lösa saker och ting så klokt som vi kan säger, Peter Landgren du är tillförordnad kommunalråd för socialdemokraterna.

Teknikchefen går in som tf
Rekryteringen av en ny kommunchef till Mark pågår just nu. Enligt kommunstyrelsens ordförande Tomas Johansson (M) kommer Lars Jerrestrand, idag förvaltningschef för Teknik och service på kommunen, att gå in som till förordnad kommunchef.

– Jag tror att vi kommer att ha en ny kommunchef på plats efter semestrarna, säger Tomas Johansson till P4 Sjuhärad.  

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".