Läraren Barbro Pakiam med sina elever.
1 av 2
Läraren Barbro Pakiam med sina elever. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
Barbro Pakiam
2 av 2
Barbro Pakiam Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
BORÅS

De lär sig om livet genom berättelser

Barbro Pakiam: Genom att berätta sin historia blir man sedd
1:02 min

I ämnet livskunskap kan elever på Borås Folkhögskola lära känna sig själva och genom sina egna och andras berättelser som samlas i en bok skapa förståelse människor emellan.

Barbro Pakiam som är lärare på Folkhögskolan som ligger på Hässleholmen i Borås och drar igång ett projekt där hennes elever, som kommer från olika länder får berätta sina historier. Tanken är att berättelserna ska mynna ut i en bok.

– Många av de här deltagarna har varit med om oerhört svåra saker som de aldrig pratar om annars. Genom att samla berättelserna så kan det öka förståelsen inför sig själv, för varandra och i förlängningen för oss, säger hon. 

Barbro Parkiam arbetar med flera klasser på olika sätt. Eleverna som hon har med sig idag har fått öka sin självmedvetenhet genom att likna sig vid ett djur.   

– För att kunna förhålla sig till sitt liv och till andra så måste man först se efter "vem är jag själv"säger Barbro Pakiam som själv identifierar sig med en spindel som använder sitt nätverk och har koll.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".