Gülsen Özdenkos, barn- och utbildningschef i Ulricehamn. Foto: Jan-Åke Thorell P4 Sjuhärad
Gülsen Özdenkos, barn- och utbildningschef i Ulricehamn. Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio

Utbildningschef försvarar lärares Kenyaresa

Skolchefen: Visste inte om sommarlovet i Kenya
1:31 min

Tiden som personalen på Ulrikaskolan tillbringade på ett strandhotell ska räknas som arbetstid. Det menar barn- och utbildningschef Gülsen Özdenkos.

I höstas reste Ulrikaskolan i Ulricehamn till Kenya i syfte att upprätta ett samarbete med en skola i orten Voi.

Men som P4 Sjuhärad kunde avslöja besökte personalen endast skolan vid två tillfällen under totalt tio resdagar. Däremot hann man med tre nätter på ett hotell vid en strand i kuststaden Mombasa.

Nu har Ulricehamns kommun granskat resan och kommit fram till att personalen arbetade tillräckligt mycket för att hela resan ska ses som tjänsteresa - även tiden på stranden i Mombasa.

Att det inte blev mer tid på skolan, som man ju åkt till Kenya för att besöka, förklarar barn- och utbildningschefen i Ulricehamn med brist på kommunikation.

- Det har varit kommunikationsbrist, därför att det var sommarlov där under den tiden och det var ingenting som man uppmärksammat när restiden planerats, säger Gülsen Özdenkos, barn- och utbildningschef i Ulricehamn.

Resten av dagarna på resan ägnades åt planering och adminstration, förklarar utbildningschefen.

Men hur kommer det sig då att man betalat för hotellet i Mombasa redan innan man åkte ner?

- Nu gör du en koppling som inte riktigt hänger ihop. Administrationen är en del av hela projektet. Det ingår administrationstid och planeringstid i resan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".