BORÅS

Polisen patrullerar för att skapa lugn

2:28 min

Efter bråket på Hässleholmen där en dödades och två skadades svårt är polisen idag på plats med extra resurser för att de boende ska känna sig trygga.

– Det vi gör nu är att finnas till efter händelserna igår, säger Per Gottschalk, yttre befäl på Hässleholmen idag.

Han är en av flera poliser som idag patrullerar till fots på Hässleholmen. Polisens närvaro ska göra att de boende känner sig trygga, men det är också en möjlighet att få in mer information om gårdagens händelse. 

– Vi uppmanar folk att komma fram och prata med oss, dels kanske man har uppgifter som man kanske inte själv reflekterar att de är viktiga för oss, vi vill att de ska komma till oss och prata med oss, säger Per Gottschalk.

Arbetet på plats med kontaktskapande ger väldigt mycket berättar han, men det ska alltid vägas mot allt annat som polisen ska göra i sex olika kommuner. Just idag prioriteras resurserna dock till Hässleholmen. Hittills har polisen upplevt att folk har velat bidra med information om händelsen eftersom de är trötta på våldet

– Vi får inte bli rädda, samhället får inte sluta leva, vi får inte vara rädda så att vi lämnar över till de här krafterna, stänger vi ner samhället så har vi alla förlorat, säger Per Gottschalk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista