Polisbil och blåljus.
Foto: Johan Nilsson / Nyhetsbyrån TT

Voltade efter biljakt

Polisen jagade i natt en bil med tre män som misstänktes för inbrott i Borås. Bilen svängde i hög fart av i Ryamotet och voltade av vägen.

Strax före 00.30 larmades polisen i Borås om ett inbrott i en bil på St Michelsgatan i Borås, vittnet såg tre personer försvinna i en vit volvo. Strax efteråt larmade en väktare om en vit volvo som körde alldeles för fort i riktning mot Göteborg. Poliser i Bollebygd tog upp ett förföljande av bilen som körde i cirka 200 km/h på riksväg 40.

När polisen försökte få bilen att stanna svängde den av på Ryamotet mot lv 156, men eftersom den körde i så hög hastighet klarade den inte kurvan och voltade. Polisen grep tre män som dock direkt avfördes till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. I bilen hittades misstänkt stöldgods, det handlade om elverktyg och en del av dem var uppmärkta med företagsnamn.

– Verktyg som vi kan härleda till ett företag i Borås, säger Joakim Danz, inre befäl vid Boråspolisen. 

De tre gripna männen, som var i 30-35 årsåldern, var inte värre skadade än att de senare under natten kunde föras till arresten i Borås. De tre är misstänkta för stöld, alternativt häleri, grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".