John Engelbert i Johnossi. Foto: Sveriges Radio
1 av 2
John Engelbert i Johnossi. Foto: Sveriges Radio

Johnossi till Uport

Uport väljer favoriter i repris till årets festival. Duon Johnossi och Magnus Uggla finns med då man släpper de första artisterna. Man breddar också festivalen i år med en hårdrocksdag och en scen för dansband

Festivalen Uport firar 5 år i år. Nytt för i år är att man kommer inleda festivalen den 3e augusti med en hårdrocksdag och inne på festivalmrådet kommer det erbjudas dans vid en dansbandsscen.

--Det är något vi saknat tidigare år, säger Sebastian Andersson festivalgeneral. Nu finns det en scen där alla kan ta sig en svängom.

Lördagen den 1 april och tre veckor framåt släpps artisterna på Uports facebooksida. Duon Johnossi är första ut att nämnas där.

– Vi har valt att plocka dem som en favorit i repris. De gör dessutom lite av comeback i år så det blir kul, säger Sebastian Andersson.

Artister som varit svåra att hålla hemliga till artistsläppet, som många redan vet om är Veronica Maggio och Magnus Uggla.

– Vi vet att Magnus Uggla har så mycket mer att ge, sist han var här hade han kunnat spela i tre timmar. Veronica Maggio har varit svårbokad, det var extra kul att få henne i år.

Nyhet för i år är att biljetterna släpps from den 1 april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".