Räddningstjänst polis och ambulans på platsen där tre personer dog i en allvarlig bussolycka på E45 mellan Sveg och Fågelsjö i Härjedalen.
Foto: Nisse Schmidt/TT
BUSSOLYCKAN

Polisen utreder misstanke om brott

Polisen: Ska ta reda på vad som hänt och om någon ska ställas till svars
1:41 min

Redan igår söndag inledde polisen en förundersökning efter olyckan, nu rubriceras olyckan som vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död.

Igår hade polisen inga brottsmisstankar men nu rubriceras alltså den tragiska bussolyckan utanför Sveg tidigt på söndagsmorgonen som vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död. Ingen person är dock delgiven misstanke om brott.

– Det finns som det heter anledning att anta brott, eftersom det finns personer som är avlidna och skadade, så rutinmässigt har vi inlett en utredning, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen i Jämtland.

– Det gör att vi så att säga öppnar polisens "verktygslåda", som gör att vi kan vidta de utredningsåtgärder som vi anser är nödvändiga. Det är tekniska undersökningar, förhör med alla, undersökningar av bussen, och så vidare, så vi kan klarlägga vad som orsakat olyckan, fortsätter Jonsson. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".