Marie Andersson har kortklippt cendréfärgat hår och bär glasögon.
1 av 2
Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio
Bussolyckan utanför Tranemo. Foto: Joel Wendle.
2 av 2
Två personer omkom i bussolyckan utanför Tranemo i december 2014. Foto: Joel Wendle/Sveriges Radio

Mari lever med sviterna efter Tranemokraschen

Mari Andersson: Jag är tillbaka i bussen varje dag
1:27 min

Bussolyckan som ägde rum i helgen, med tre döda ungdomar och flera svårt skadade, rör upp mycket känslor för de som var med om olyckan utanför Tranemo i december 2014, då två personer omkom.

 – Tragiskt, det väcker tankar på vad de barnen går igenom, säger Mari Andersson.

Den 4:e december 2014 var ett 60-tal resenärer från Sjuhärad på väg till julmarknad i Köpenhamn. Men något gick fel. Bussen hamnade på sidan i diket, två dog och många skadades.

Mari satt tillsammans med sin mamma på den bussen. Helgens olycka river upp känslor och minnen.

– Jag satt i mitten av bussen, den välte och jag drogs i grus och glas i 90 km/h i cirka hundra meter med mamma ovanpå mig, berättar Mari. 

För Mari är olyckan alltid närvarande. Hon har 14 revbensbrott, huvudskador, skador på lungor och muskler och går dagligen på medicin för att klara smärtan.

Mari Andersson har opererats flera gånger men dock bara fått samtalsterapi en gång eftersom att man tycker att hon är stabil. Men själv känner hon inte så - hon har inte gått vidare säger hon.

LÄS MER: Bussolyckan utanför Tranemo 2014. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".