Allt färre Sjuhäradsbor

Alla Sjuhäradskommuner utom Borås minskar i den preliminära folkräkning för första kvartalet som SCB offentligjorde i dag. Borås ökar med högst måttliga 144 personer men resten av komunerna minskar.Den största minskningen procentuellt gör Bollebygd.
Befolkningssiffrorna för förasta kvartealet är en dyster läsning. I Sjuhäradsbygdenså minskar alla kommunerna minskar sin befolkniong utom Brås. Borås uppvisar dock en högst måttlig ökning med 144 människor. Ökningen för Borås del beror helt och hållet på att många männsikor flyttat till stan, för det är ett stort födelseunderskott som Borås uppvisar, minus 63 personer, dvs det dör fler än det föds. Några kommuner kan dock glädja sig åt att fler flyttar till komunen än som flyttar ut. Svenljunga som länge haft en vikande befolkning uppvisar nu ett positivt flyttningsnetto och har totalt bara blivit sex färre under de tre första månaderna. Det är Göteborg som är motorn i hela Västverige, där växer befolkningen. Av befolkningsökningen i Västra Götaland med elva hundra personer står Göteborg för dryga nio hundra. I hela Sverige ökar befolkninge med högst måttliga 5000 personer och det är storstadslänen som ökar. Exempelvis minskar alla tre Smålandslänen sin befolkning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".