Joakim Hallgren i studion i Uddebo.
Joakim Hallgren i studion i Uddebo. Foto: Natalija Sako/SR
TRANEMO

Youtuber låter inte näthatarna vinna

Joakim Hallgren: Jag polisanmälde en kommentar
1:15 min

På sin Youtube-kanal publicerar 21-årige Joakim Hallgren roliga videor där han testar mat. De flesta reaktionerna är positiva, men det är inte ovanligt med näthat.

De senaste åren har alltfler unga blivit stora namn på Youtube, något som Joakim Hallgren beror på att det är så lätt att nå ut.

– Det är så lättillgängligt, nästan vem som helst har en mobilkamera och kan lägga upp en video. Youtube är den nya medieplattformen, säger 21-årige Joakim Hallgren från Tranemo.

Testar mat på film
Joakim Hallgren har blivit känd i sina hemtrakter för att lägga upp roliga klipp på Youtube, bland annat när han äter världens starkaste chili.

Han har ca 320 följare och de flesta kommentarerna är positiva. Men han har även fått ta emot en del negativa kommentarer.

– Det har hänt några gånger, folk som sagt att jag borde ta livet av mig själv. Det är inte kul såklart, men jag lägger inte så stor vikt vid det, säger Joakim Hallgren.

Är det vanligt med sådana kommentarer på Youtube?

– Det är nog väldigt vanligt eftersom det är så anonymt. Jag polisanmälde personen som sa att jag borde ta livet av mig, men de hittade inte honom.

Hämmar det dig från att lägga upp videor?

Inte alls, jag fortsätter som vanligt. Man ska inte låta det komma till en, säger Joakim Hallgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".