två händer håller fram en tallrik med kycklingsallad
Foto: Jon Koldenius/SR
RADIOKOCKEN

Kycklingsallad för fina vårdagar

Något riktigt gott och nyttigt när vårsolen värmer. Radiokocken Göran Nilsson bjuder på kycklingsallad och currysås med mango chutney.

Kycklingsallad med currysås smaksatt med mango chutney

4 portioner


3 kycklingbröst

Salt, peppar och paprikapulver

Smör och olja till stekning

1 normalstor gurka

20 cocktailtomater i blandade färger

ca 100 g blandsallad i påse

1 dl majskorn

2 paket bacon

 

1: Stek kycklingen i smör och olja i en stekpanna, krydda med salt, peppar och paprikapulver.

2: Låt kycklingen svalna, skär kycklingen i tärningar.

3: Skala gurkan och skär den i fina tärningar, dela tomaterna

4. Knaperstekt baconen, låt svalna. Strimla baconen.

5: Blanda kyckling, gurka, tomat, sallad, majskorn och bacon i en bunke försiktigt.

 

Currysås smaksatt med mango chutney

 

2 dl matlagningsyoghurt

1 tsk curry

1 msk mango chutney

2 tsk socker

Salt

 

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".