Arkivbild svarttaxi.
Arkivbild svarttaxi. Foto: Malin Hoelstad, Scanpix.

Polisen har svårt att komma åt svarttaxi via Facebook

Polisen: Tidigare gjorde man upp på gatan
0:25 min

Facebooksidan för markbor är helt öppen. Förare tar kontakt med folk som vill åka svarttaxi. Trots det är verksamheten är svår att komma åt enligt polisen.

Idag har vi berättat om Facebook-gruppen Vem kör i Mark?. Det är en helt öppen grupp, där resor med svarttaxi görs upp med namn och ibland telefonnummer.

– Det här regleras ju i taxitrafiklagen, det är självklart tillåtet med samåkning, men här hamnar vi i ett bekymmer när folk i princip öppet erbjuder körningar mot betalning. Det är antingen olaga taxitrafik eller otillåten taxitrafik, säger Olof Bjuremark, gruppchef för polisen i Mark och Svenljunga.

Enligt polisen i Mark är verksamheten mycket svår att komma åt, trots öppenheten.

– Idag krävs det mer arbete av oss för att spana fram var de här affärerna görs och till vilka adresser körningarna går, säger Olof Bjuremark. Innan var det mer öppet och det gjordes upp på gatan utanför nöjesställena.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".