Orangeriet i Borås stadspark. Arkivfoto: Niclas Odengård/Sveriges Radio.
Orangeriet i Borås stadspark. Arkivfoto: Niclas Odengård/Sveriges Radio.
BORÅS

Café nobbar Orangeriet

Rune Henriksson: För dåligt med tid
0:47 min

Det fortsätter att gå trögt i arbetet med att få in en ny restaurangverksamhet i Orangeriet i stadsparken. Företrädare för Café Viskan hade visat intresse men P4 Sjuhärad kan nu berätta att det inte längre är aktuellt.

De senaste veckorna har det sett ut som att företrädare för Café Viskan och Borås stad skulle komma överens om hur restaurangverksamheten i Orangeriet i Borås skulle se ut framöver. Men på tisdagen kom besked om att det inte är aktuellt längre. Därmed står byggnaden i Stadsparken återigen tom.

– I första hand handlar det om tidsaspekten. Man tycker att det är för dåligt med tid för att kunna starta upp en verksamhet som man skulle kunna känna sig nöjd med, säger Rune Henriksson, chef på Lokalförsörjningsförvaltningen i Borås.

Men kommunen har inte gett upp trots den snava tidsramen.

– I dagsläget har vi ju inte uttömt alla intressenter utan vi får fortsätta jaga, säger Rune Henriksson.

Hur troligt är det att ni får tag på en aktör?

– Om vi ska förhålla oss till att vi ska ha en privat aktör så blir det ju svårare och svårare i takt med att tiden går. Samtidigt tror jag inte att man från stadens sida är särskilt sugen på att det ska vara stängt, svarar Rune Henriksson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".