bussen ligger vält. Ambulanser och polis är på plats.
1 av 4
Foto: Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio
bussen ligger vält.
2 av 4
Foto: Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio
Räddningstjänsten arbetar kring den liggande blå bussen.
3 av 4
Foto: Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio
Långa köer på riksväg 40.
4 av 4
Foto: Lyssnarbild: Magnus Wollin
BORÅS

Sju skadade när buss välte på riksväg 40

Jesper: 100-bussen ligger på sidan
1:35 min

Buss 100 välte på riksväg 40 vid lunchtid efter att ha kört in i mitträcket. Sju personer fördes till sjukhus med lindriga skador.

Larmet till polis och räddningstjänst kom strax efter halv tolv. 19 personer fanns ombord och sju fördes till sjukhus med lindriga skador. Några med nack- och ryggsmärtor. På eftermiddagen vårdades två personer fortfarande på SÄS. 

– Tack och lov ser det ut att inte vara några allvarligare personskador, det rör sig om skrubbsår och liknande och de är så klart chockade. Vi jobbar hårt med att det ska gå så bra som möjligt, säger Caroline Olausson, informatör på räddningstjänsten.

Buss 100
Det var buss 100, som trafikerar Borås-Göteborg som hade kört in i mitträcket och vält mellan Viaredsmotet(83) och Nabbamotet(82), väster om Borås. Bussen hamnade på sidan lutad över mitträcket. 

– Bussen ligger på sidan. Jag ser hur räddningstjänsten precis slagit sönder rutan och kliver in, berättar lyssnaren Jesper som kom till olycksplatsen kort efteråt. 

Bussen som tillhör Västtrafik har tagits i beslag för undersökning och det är fortfarande oklart vad olyckan berodde på.

– Vi ser allvarligt på händelsen men kommer inte att vidta några åtgärder förrän polisen undersökt saken, säger Rebecka Sundborg, chef för regionbusstrafiken på Västtrafik.

Borås stad har samlat sin krisledningsgrupp och även POSOM-gruppen har aktiverats för att finnas till hands.

När trafiken släpptes på igen vid 17-tiden på måndagseftermiddagen dröjde det inte länge innan en ny olycka skedde i köerna. Då var det tre bilar som kolliderade. Det gjorde att vägen stängdes av igen.

Behöver du krisstöd kontakta Borås stad på 033-35 70 00.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".