Kvinnor mot våld
Foto: Louise Olsson/Sveriges Radio
BORÅS

Kvinnor går samman mot våldet

Maria Isacsson: Vi vill inte gråta över att ett barn har dött igen
2:18 min

Igår höll Kvinnor mot våld möte under kvinnocaféet på Hässleholmen. Kvinnor och mammor på Hässleholmen går nu samman mot våldet bland unga.

Maria Isacsson jobbar som lärare och föräldracoach på Bodaskolan och höll tillsammans med Ahlam, som också bor på Hässleholmen, i mötet.

Över 30 kvinnor och mammor kom på mötet för att prata om hur man kan minska våldet bland unga på Hässleholmen.

– Vi är föräldrar som bor här och och vi vill göra skillnad. Vi är rädda och vi vill göra någonting tillsammans, säger Sauda.

Viktigt att aktivera unga
Bredvid henne sitter Bishara som säger att hon vill lyssna på vad kommunens representanter och polisen har att säga på mötet.

– Ni måste säga saker till oss som vi inte vet för att vi är invandrare. Vilken väg vi ska ta. Ge oss lite hjälp. Det vore bra om barnen fick hjälp att få jobb eller någon annan aktivitet.

Skapa trygghet
Enligt Maria Isacsson gick mötet bra. Man pratade om trygghetsvandringar och hur man kan hjälpa de unga till jobb, även de som kanske inte varit så skötsamma men vill lämna kriminalitet.

– Orskaen till att vi har startat det här är att vi inte vill gå hem till någon mamma och sitta i hennes soffa och gråta över att ett barn har blivit dödat på Hässleholmen igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".