BASKET

SM-guld till Marboungdomar

Stina Almqvist: Det känns helt fantastiskt
2:47 min

Återväxten i Marbo basket ser bra ut. I dag vann klubbens F15-lag Riksmästerskapen efter seger i finalen mot AIK med klara 71-44. Det var klubbens första guld i tävlingen någonsin.

Marbo inledde den så kallade Final Four-helgen lite darrigt och låg under i paus i gårdagens semifinal mot Norrköping, men sedan föll bitarna på plats och laget kunde till gå ikapp och dra ifrån.

I dagens final mot AIK var det full fart redan från början och Marbo ledde så stort redan i halvtid att matchen mer eller mindre redan där var avgjord.

Stor segerorganisatör var guarden Stina Almqvist som satte 29 poäng i semin mot Norrköping och fyllde på med ytterligare 26 i finalen. Hon var såklart nöjd med sitt spel under helgen men väljer att framhålla lagkamraterna.

– Utan dem hade jag aldrig kunnat göra så många poäng, säger hon.

Stina Almqvist satsar fullt ut på sin basket och hoppas att det talangfulla Marbolag hon ingår i fortsatt ska skörda framgångar i kommande riks- och ungdomsmästerskap.

– Jag hoppas att alla fortsätter att satsa på basketen och att vi kan hålla oss kvar på den här nivån, säger Stina som naturligtvis har siktet inställt på att så småningom få chansen i Marks damligalag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".