Stadsparksbadet i Borås. Foto Niclas Odengård, P4 Sjuhärad
Stadsparksbadet i Borås. Foto Niclas Odengård, P4 Sjuhärad
BORÅS

Stadsparksbadet byggs om i sommar

Cecilia Andersson: I sista minuten
0:45 min

Stadsparksbadet ska byggas ut och renoveras - med start i juni. Det bestämdes vid Borås kommunfullmäktige igår. KD, M och SD föreslog utredning av andra alternativ.

Beslutet togs efter votering som slutade 39-32. Vice ordförande i Fritid- och folkhälsonämnden, Centerns Cecilia Andersson var nöjd efter beslutet.

– Det blev äntligen en renovering, det här är i sista minuten kan jag känna, inte bra sett ur kommunens ekonomin att kommunen slarvar med renovering, det innebär att kostnaden går upp ofantligt när man väl renoverar, säger Cecilia Andersson . 

Ombyggnaden ska börja i juni och redan nu kommer man att börja förbereda på stadsparksbadet. Diskussionen om ombyggnad av badet har pågått i flera år och redan förra året skulle den kommit igång, men då fanns det inga intresserade byggare. Då skulle ombyggnaden ha kostat 55 miljoner kronor, nu ligger budgeten på 93 miljoner. 

– Vi borde ha gjort det här för länge sedan, vi fick akutrenovera taket för något år sedan för att det regnade in, för att man inte underhållit byggnaden, man måste ju när man har en så fantastisk byggnad underhålla den, det har inte kommunen gjort, därför blir det jättestora investeringar i renovering nu, säger Cecilia Andersson.

Men beskedet oroar arrangörer för SM-veckan som har Stadsparken som nav för tävlingarna som drar igång i juni. Hör mer här. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".