Ugnssteks torskrygg med tomat- och sambal oelek samt ris, broccoli och pepparrotsyoghurt.
RADIOKOCKEN

Ungsstekt torsk med hetta

Radiokocken bjuder på torskrygg med asiatisk hetta i kryddningen och en svalkande yoghurtssås.

Ugnssteks torskrygg med tomat- och sambal oelek 


4 bitar torskrygg a. 120 gram

3 msk tomatpuré

1 msk sambal oelek

1 limefrukt, färskpressad

2 msk olivolja

1 tsk salt

 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda samman tomatpuré, sambal oelek, limesaft och olivolja.

3. Lägg torskryggen på en smord ugnsform, strö över salt.

4. Fördela tomatröran över fiskbitarna.

5. Sätt in fisken i ugnen i ca 15 minuter eller tills fisken har en innetemperatur på 56 grader.

 

Pepparrotsyoghurt

 
2 dl matlagningsyoghurt

Rivet skal av en lime

1 msk riven färsk pepparrot

1 krm salt

1/2 krm svartpeppar

2 msk färsk finhackad koriander.

 

1. Blanda alla ingredienser till pepparrotsyoghurten.

 

Servera ris eller kokt potatis till torsken samt en kokt grönsak och en fräsch sallad.

 /Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista