Borås stadsteater.
Borås stadsteater. Foto: Sofia Kristiansen/SR
BORÅS

Arbetsmiljöverket utreder Stadsteatern

1:25 min

I slutet på maj kommer arbetsmiljöverket till Stadsteatern i Borås, anledningen är senaste årets missnöje med mobbning och toppstyre.

Det är fackförbundet Vision ihop med teaterns skyddsombud som gjort anmälan till arbetsmiljöverket, sedan en extern konsult misslyckats med att lösa knutarna mellan chefer och personal. Främst är det kulturchefen och administrativa chefen som får kritik, bland annat för mobbning och toppstyre. Men hur arbetsmiljöverket dömer i frågan är inte förutbestämt.

– Det kan gå åt båda hållen, antingen säger arbetsmiljöverket att det måste åtgärdas skyndsamt, och då blir vi nöjda. Men de kan också ge arbetsgivaren rätt, säger Hasse Brännmar, ombudsman på Vision.

"Ska ha roligt"
Enligt kulturchef Eva-Lotta Franzén finns det en rad åtgärder inplanerade under året för att lösa situationen. Men det går för långsamt, tycker Hasse Brännmar.

– Mitt mål är bara att personalen på Stadsteatern ska må bra och kunna gå till jobbet och ha roligt igen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista