Pia Håkansson kanalen borås kanal
1 av 3
Pia Håkansson bröt handen när hon snubbla på järnplattan. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
Gatsten kanalen kanal borås
2 av 3
Järnplattorna skjuter upp från gatstenen. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
Kanalen Borås kanal
3 av 3
Kanalen i Borås. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio
BORÅS

Trillade på kanalen - bröt handen

1:27 min

Två veckor efter invigningen av vattenkanalen i Borås så föll Pia Håkansson så illa att hon bröt handen. Och hon har hört talas om fler snubbelolyckor senaste tiden.

Ojdå du också, sa de på akuten.

Kanalen i Borås har minst sagt varit ett omdiskuterat ämne. Pia Håkansson från Borås trillade så illa i fredags att hon bröt handen. När hon kom till akutmottagningen hörde hon av sjukvårdspersonal att hon inte var den enda som snubblat vid kanalen senaste tiden.

– Jag bröt handen mellan lillfingret och ringfingret, och när jag anmäler mig till akuten efter jag röntgat mig säger de, ojdå du också, säger Pia Håkansson.

Skärsår och fraktur
Det var vid 13-tiden som Pia Håkansson föll så illa att hon fick en fraktur i handen vid kanalen i Borås. Det var järnplattorna där man ska gå över kanalen som var orsaken till Pia Håkanssons fall. På vissa ställen är gatstenen i underkant och järnplattorna höjer sig från gågatan någon centimeter, något som orsakade skärsår och en fraktur.

– Jag tycker det är för jävligt, kanalen kostade flera miljoner och har inte blivit anpassningsbar. Lägg ner mer pengar på sjukvården än att lägga massa pengar på en pissränna, säger Pia Håkansson.

Borås stad beklagar
Gunnar Isackson, förvaltningschef på tekniska förvaltningen i Borås säger till P4 Sjuhärad att han inte hört talas om några snubbelolyckor sedan kanalen invigdes. Han säger att de jobbat med en tillgänglighetskonsult för att på bästa sätt minimera sådana här risker. Och han beklagar att Pia Håkansson har ramlat. De kommer se över det här för att se ifall det stämmer att flera personer snubblat vid kanalen senaste tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista