Mer pengar till Ulricehamnspolitiker

Politikerna i Ulricehamn skall få mer betalt. Det föreslår arvodesberedningen i Ulricehamn som utrett frågan. Beredningen vill också se en kraftig höjning av stödet till de politiska partierna.
Arvodesberedningen vill höja ersättningen till fritidspolitikerna i Ulricehamn rejält. Arvodesberedningen menar att genrösare ersättning ska ge fler ekonomisk möjlighet att kunna gå på möten på dagtid, utan att förlora ekonomiskt. På kvällar och helger ska man istället kunna vara ledig och träffa väljare, säger Tommy Johansson, moderat och ordförande i arvodesberedningen. Dessutom föreslår arvodesberedningen att stödet till partierna nästan fördubblas. Meningen är att politikerna ska kunna utbilda sig mer, och ta klokare beslut. Alla partier är i stort överens, kommunfullmäktige ska ta beslut i juni. Enligt en uppskattning kostar förslaget 1,5 miljon kronor om året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".