Alicias grav
Alicias grav. Foto: Privat
BORÅS

Alicias gravplats vandaliserad

Alicias föräldrar: Vem skulle kunna göra något sådant här?
2:34 min

För två månader sedan gick sexåriga Alicia bort i cancer. Nu har någon förstört och stökat ner på hennes grav.

Alicia drabbades vid fyra års ålder av en allvarlig form av cancer på hjärnstammen. I Sverige kunde tumören inte opereras och föräldrarna tvingades därför att istället själva bekosta behandlingen i England.

För att ha råd med detta så startade de en insamling på Facebook. Den fick stor spridning och det var många som visade sitt stöd både i facebookgruppen och genom att skänka pengar. De lyckades samla in pengar till behandlingarna men dessvärre räckte inte behandlingen till och för två månader sedan somnade Alicia, sex år in.

Bara Alicias grav som utsatts
Alicia är begravd på Sankt Sigfrids begravningsplats och föräldrarna är där ofta och besöker henne. Men det senaste har de vid ett flertal gånger mötts av en otrevlig syn. Någon eller några har nämligen varit där och förstört och stökat ner berättar Mira Dehghani, Alicias mamma.

– Lyktor har slängts in i buskarna, tre änglar från graven har försvunnit och någon har vänt uppochned på ljusen, säger Mira.

Hoppas de förstår att det gör ont och att vi blir ledsna.

Det är bara Alicias grav som har blivit utsatt och de har inga idéer om vem som kan ligga bakom eller varför, berättar Alicias pappa Kristoffer.

– Man förstår inte vem som skulle kunna göra någonting sånt över huvud taget. Man gör inte så bara, säger han.

– Om den eller de som har gjort detta hör oss nu så vill vi säga att vi hoppas att de förstår att det gör ont och att vi blir ledsna. Vi har inga problem med att man besöker graven, men att förstöra och ta saker är inte okej, säger Mira.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".