kraftig brand mölndal
1 av 7
Brandmännen kämpar med att stoppa branden. Foto: Fredrik Helgesson/Sveriges Radio
Svart brandrök bolmar upp över industrilokalen i Åbro
2 av 7
Foto: Fredrik Helgesson/Sveriges Radio
Branden i Mölndal
3 av 7
Foto: Fredrik Helgesson/Sveriges Radio
Brand i Mölndal.
4 av 7
Foto: Fredrik Helgesson/Sveriges Radio
brand mölndal
5 av 7
Foto: Fredrik Helgesson/Sveriges Radio
Kraftig rökutveckling vid branden i Mölndal
6 av 7
Foto: Fredrik Helgesson/Sveriges Radio
Brand i Mölndal
7 av 7
Foto: Fredrik Helgesson/Sveriges Radio

Storbrand i polislager – ingen fara längre för allmänheten

Räddningstjänsten: Brandbilar från sex stationer på plats
1:14 min

Det brinner just nu i en stor lagerbyggnad på Kryptongatan i Mölndal. Räddningsledaren uppmanar alla boende i närområdet att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation samt undvika att vistas i röken.

Räddningstjänsten har brandbilar från sex stationer på plats som arbetar med att försöka släcka branden som är utom kontroll. Räddningsledare varnar för kraftig rök som blåser mot Mölndals centrum. 

I industrilokalen som står i lågor har polisen ett av sina lager. Enligt polisens presstalesman är det en utredningslokal där man undersöker större föremål som till exempel bilar. Idag ska polisen inte ha haft någon personal där i samband med att branden startade.

– Det brinner väldigt kraftigt i området och det är kraftig rökutveckling. Risken är att hela huset brinner ner, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till P4 Göteborg.

Polisen har just nu fem polispatruller på plats som arbetar med att spärra av gatorna i anslutning till branden.

– Det är för tidigt att säga om det kan ligga något brott bakom branden, säger Peter Adlersson.  

I nuläget finns det inga rapporter om skadade. 

Delar av Åbro industriområde är avstängt för trafik. Även trafiken på E6 och Söderleden i området drabbas med försämrad sikt på grund av röken. 

Viktigt meddelande till allmänheten i Mölndal i Västra Götalands län Det brinner i en industri på Kryptongatan i Åbro industriområde. Räddningsledaren uppmanar alla boende i närområdet att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation samt undvika att vistas i röken. Branden är inte under kontroll, röken blåser mot Mölndals centrum. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".