Gabriella Quevedo spelar gitarr på en rökfylld scen
1 av 2
Gabriella Quevedo uppträde på Stora torget i torsdags Foto: Nora Elfvin Ericsson/Sveriges Radio
Två kvinnor sitter ner på en scen och pratar i mikrofoner
2 av 2
Gabriella Quevedo uppträde på Stora torget i torsdags Foto: Nora Elfvin Ericsson/Sveriges Radio
P4 MÖTER

En halv miljon fans följer Gabriellas gitarrspelande

P4 Möter: Gabriella Quevedo på Stora torget
26 min

Gabriella Quevedo imponerade stort med sin fingerfärdighet och unika gitarrspel under kvällen. Det har gjort henne till en internationell stjärna på Yotube.

Årets sista upplaga av P4 Möter gick av stapeln under Sommartorsdagarna på Stora torget i Borås under gårdagen. Denna vecka var det dags för fingerstylegitarristen Gabriella Quevedo att äntra scenen.

– I videos sitter jag på en soffa. Så jag vill förmedla att jag sitter hemma och spela i stället för i en studio. Jag hoppas att det kan inspirera fler att börja spela själva, säger Gabriella Quevedo.

500 000 följare och 90 miljoner visningar på Youtube, hur tar du in den bilden?

– Det är svårt att fatta. Jag minns när jag hade 33 prenumeranter. Att det finns så många som tycker om det jag gör får mig vilja att fortsätta att inspirera folk, säger hon.

Vad går fingerstyle ut på?

– Fingerstyle är när man spelar bas, trummor och sång med bara gitarren. Man försöker alltså få det att låta som ett helt band, säger Gabriella Quevedo

Av upphovsrättsliga skäl plockas ljudet bort efter 30 dagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".