Två avlidna i singelolycka

1:00 min

En kvinna och en pojke har omkommit efter en trafikolycka vid Töllsjö i Bollebygds kommun.

Olyckan inträffade på länsväg 1758, mellan Töllsjö och Bollebygd, då bilen som de båda färdades i körde i diket.

– De körde in i en stolpe och sen in i ett träd. Varför vet vi inte, säger Thomas Gorner, presstalesperson på polisregion Väst. 

Både polis, räddningstjänst och ambulanshelikopter larmades till platsen vid 18.30-tiden.

De två kördes i ambulans till sjukhus i Borås. Kvinnan skickades sedan vidare till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg för specialistvård. Men både hon och pojken omkom av sina skador. 

– Det är riktigt tråkigt. Och ännu mer tragiskt blir det när unga barn är inblandade, säger Thomas Gorner. 

Kvinnan var omkring fyrtio år och pojken i lågstadieåldern. De var bosatta i Härryda kommun. Polisen har underrättat anhöriga om dödsfallet. 

Bilen är tagen i beslag för trafikteknisk undersökning.

– Det är gjort för att kolla om några brister på bilen kan ha förorsakat avåkningen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen. 

I samband med olyckan grep polisen en kraftigt berusad bilförare på platsen. Mannen som är i 55-års åldern hade över två promille alkohol i blodet. Men enligt polisen hade han inget med olyckan att göra. Han körde flera gånger förbi olycksplatsen av nyfikenhet.

Tony Högberg som leder polisarbetet säger till P4 Sjuhärad att man nu ska höra vittnen som kan ha sett något som kan ha betydelse för utredningen och man kommer också göra en teknisk undersökning av bilen.