Pia Sundhage om framtiden

2:11 min

Fotbolls-EM i somras blev hennes sista insats som förbundskapten. Sedan dess har det varit oklart vad Pia Sundhage hittar på framöver. Nu meddelar hon att det blir fotboll.

– Jag har kämpat med känslor och förlust efter EM. Jag har bestämt mig för att inte bedöma mig själv enbart på den senaste insatsen utan på de fem år jag gjort i landslaget, säger Pia Sundhage. 

Vad väntar nu? 

– Vad ska jag göra. Jag vet inte. Det är lite för tidigt att bli pensionär så jag hoppas på en situation med två mål, en gräsmatta och en plan. Jag gillar fotboll så det måste bli något kring det!

Fotbolls-EM som spelades i somras i Nederländerna och där Sverige åkte ut i kvartsfinalen mot just Nederländerna blev Pia Sundhages sista som förbundskapten för det svenska damlandslaget. Och att det blir fortsatt arbete inom fotbollen står klart.

–  Fotbollen är central. Där det finns motiverade människor som vill föra en boll i mål - där vill jag vara. Om det handlar om utomlands, pojkar, flickor spelar ingen roll. Jag vill ha ett lag och jag vill jobba med individerna, säger Pia Sundhage.