Selfie tagen på demensboende i Älmhult
Rose-Marie Nygren från Herrljunga ihop med drottning Silvia. Foto: Privat.

Oväntat besök när drottning Silvia dök upp

Rose-Marie Nygren: Nu är jag kändis på jobbet
3:34 min

Hon kom tillbaka från rasten och mötte oväntat drottning Silvia. Rose-Marie Nygren från Herrljunga fann sig i situationen och passade på att sätta kunglig glans på demensboendet.

Rose-Marie Nygren kommer från Herrljunga men arbetar nu som undersköterska på ett demensboende i Älmhult. Efter en rast mötte hon ett oväntat sällskap i entrén. Självaste drottning Silvia kom på besök och ville gärna se sig om i lokalerna.

– Minst sagt oväntat. Jag sa hej och gick förbi. Tog fem steg och tänkte sedan, men vem var det? Så jag gick fram och hälsade, säger Rose-Marie och beskriver det pirriga mötet. 

När hon berättade att hon jobbar på en demensavdelning frågade drottningen om hon får följa med in och titta lite. 

– När dörren stängdes bakom oss så då kände jag hur nervös jag blev. Men hon var så lätt att prata med och hon ställde många relevanta frågor. 

När Rose-Marie sedan skulle visa att de har flera böcker om kungligheterna på avdelningen som de gamla gillar att bläddra i, då sitter en tant med just den boken. Det blir ett roligt möte när hon tittar upp från boken och drottningen står där.

Det kungliga besöket är nu förevigat genom ett förstorat fotografi med Rose-Marie och drottning Silvia som hänger på väggen på demensboendet. 

Hör hela berättelsen i ljudklippet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".