Clas-Göran Niklasson.
Clas-Göran Niklasson. Foto: Arkivbild.

Borås fick rätt i HD i parkeringsmålet

Niklasson: Är minst sagt förvånad
1:25 min

Den segdragna tvisten kring Clas-Göran Niklassons p-bot utanför badhuset i Borås är över. Högsta domstolen ger Borås parkeringsbolag rätt.

– Jag är minst sagt förvånad. Det är en sak att ha rätt och att få rätt, säger Clas-Göran Niklasson.

Det var i september 2015 som p-boten skrevs ut. På platsen ändrades också skyltningen efter händelsen och har blivit tydligare.  Att fallet med en parkeringstvist går till högsta instans för ett avgörande är ovanligt.

Högsta domstolen på parkeringsbolagets linje med konstaterandet att parkeringsområdet skyltats med vägmärken enligt vägmärkesförordningen och att skyltningen uppfyller de krav som gäller.

– Vi har välkomnat att hovrättens avgörande prövas i högsta instans. Det är viktigt, inte bara för Parkeringsbolaget utan för parkeringsbranschen i stort, att Högsta domstolen nu klargjort att bestämmelserna i vägmärkesförordningen gäller även vid skyltning av parkeringsområden, säger Lennart Johansson, parkeringsbolagets VD i ett pressmeddelande.

Clas-Göran Niklasson har på egen hand drivit frågan ända upp till högsta instans. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".