Avspärrning utanför lägenhet
En man i 25-årsåldern sköts till döds i Limmared igår kväll. Foto: Joakim Eriksson
TRANEMO

Ingen gripen för mord i Limmared

Magnus Söderqvist, polisen: En mängd förhör ska hållas
3:12 min

En man i 25-årsåldern sköts till döds i Limmared utanför Tranemo på lördagskvällen.

– Det är en man som är född i början av 90-talet. Han avled på sjukhus, säger Magnus Söderqvist, inre befäl på polisen i Borås.

Han säger att polisen fick kännedom om skottlossningen vid 19-tiden på lördagen, men vill inte gå in på vem som larmade eller hur mannen kommit in till SÄS.

Under natten har polisens tekniker undersökt området där skjutningen ägde rum. Polisen bekräftar nu på morgonen att skottlossningen ägde rum i en lägenhet. Lägenheten, trapphuset och ett område utanför bostadshuset är fortfarande avspärrat.

Magnus Söderqvist säger att polisen känner till vem offret är, att det är en man född tidigt 90-tal, och att han är känd av polisen sedan tidigare för brottslighet. Vilken typ av brottslighet vill han inte gå in på.

– Vi är sparsamma med uppgifter just nu och det är för att vi inte vill skada utredningen på något vis, och det kan det göra om vi kommenterar den typen av uppgifter.

Ingen är än så länge frihetsberövad, och det finns heller ingen misstänkt person.

– Vi har ingen konkret misstänkt i detta läget. Vi har ett antal inriktningar och uppslag som vi jobbar efter intensivt.

Han vill inte gå in på motivbilden, och säger att den inte är klar.

Om vapnet har hittats vill Magnus Söderqvist inte säga.

Vet ni vad det är för typ av vapen?

– Det vet vi, men jag kan inte kommentera det.

Vad gör ni närmaste timmarna?

– Utredningen pågår för fullt och det hålls en mängd förhör. Och det kommer fortsätta hela natten och även hela dagen i morgon till att börja med.

Hur vana är ni vid den här typen av händelser i ditt område?

– Jag skulle inte säga att vi är jättevana, men tyvärr är vi för vana, för det här är något som har ökat de senaste åren och det sista året i synnerhet, säger Magnus Söderqvist, inre befäl på polisen i Borås.

Skottlossningen är den femte på ett drygt dygn i Sverige, och den tredje med dödlig utgång.

På fredagseftermiddagen skottskadades två personer i Västerås. Några timmar senare sköts en man till döds i Uppsala, och kort därefter inträffade en ny dödsskjutning i Tensta i nordvästra Stockholm. På natten till lördagen skottskadades två personer i Malmö.

Men Magnus Söderqvist ser än så länge inte något samband med den senaste händelsen i Limmared.

– Nej, det är alldeles tidigt för mig att göra en sådan koppling, om det överhuvudtaget finns en sådan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".