Sebastian Dahlström i svart hatt och jeansjacka håller upp guldbiljetten och gör tummen upp.
1 av 2
Foto: Privat.
Alexander Kronlund, Nikki Amini, Kishti Tomita och Anders Bagge.
2 av 2
Alexander Kronlund, Nikki Amini, Kishti Tomita och Anders Bagge gillade Sebastian Dahlströms framförande i Idol 2017. Foto: Pär Bäckstrand/TV4
SVENLJUNGA

Guldbiljett till Robin Bengtssons bästa kompis i Idol

Sebastian Dahlström: Jag har aldrig sjungit för någon förut
1:55 min

Svenljunga har fått en ny sångfågel vid sidan om Robin Bengtsson. Nu följer bästa kompisen i hans fotspår sedan han gått vidare i uttagningen till tv-programmet Idol.

Sebastian Dahlström 25 år från Svenljunga har gått vidare i tv-programmet Idol, efter att ha fått en guldbiljett av juryn.

Därmed går han i fotspåren på sin barndomsvän Robin Bengtsson slog igenom i tv-programmet Idol 2008 då han kom trea.

– Jag var jättenervös när jag kom in till juryn, men sedan rann det av. Det är svårt att sätta ord på för jag har aldrig sjungit så för någon innan, berättar Sebastian Dahlström. 

Sebastian som fyllde 25 år samma kväll som programmet spelades in framträdde med låten "Little Talks" av Of monsters and men, hade nästan inte berättat för någon att han skulle ställa upp i tävlingen. Efteråt överöstes han med samtal och sms, bland annat från kompisen Robin. 

Guldbiljetten innebär att han kommer att tävla vidare i slutaudition i Stockholm. Där väntar tre delmoment som ska klaras av för att ta sig vidare. 

– Jag försöker ta det som det kommer och inte göra en för stor grej av det så att det låser sig, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".