Riksdagsman Jan Ericson (M). Foto: P4 Sjuhärad.
Riksdagsman Jan Ericson (M). Foto: P4 Sjuhärad.

Kinberg Batra får stöd av lokala moderater

Jan Ericsson (M), Mark: Vi borde fokusera på politiken i stället
0:51 min

Nio av 22 moderata länsförbund kräver nu partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Men i Västra Götaland har hon fortsatt stöd.

Under dagen har flera länsförbund sagt sig sakna förtroende för sin partiledare. Totalt nio förbund ställer sig bakom avgångskraven, vilket är tillräckligt många för att tvinga fram en extrastämma.

Men Västra Götalands länsförbund ställer sig bakom sin partiledare.

Cecilie Tenfjord Toftby, moderat riksdagsledamot från Borås hör till dem som uttryckt stöd för Anna Kinberg Batra. Även partikollegan Jan Ericsson, riksdagsledamot från Mark, ställer sig bakom partiledaren. Han menar att avgångskraven nu tar fokus från politiken.

– Även om vi gjort väldigt stora och viktiga förändringar i politiken har vi varit dåliga på kommunikation i vårt parti. Men det handlar inte bara om partiledaren, det handlar om hela partiledningen i så fall.

Igår höll Moderaterna en pressträff för att presentera sin försvarspolitik, men det mesta kretsade kring partiledarfrågan och inte politiken, konstaterar Jan Ericsson.

– Vi pratar bara om vem vi ska ha som partiledare, vilket känns väldigt tråkigt tycker jag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".