polisbil framför lägenhet i limmared
1 av 2
Polisen fortsätter under söndagen med teknisk undersökning av brottsplatsen. Foto: Anton Svensson/ P4 Sjuhärad
Ett trevånings-hyreshus i brunt tegel med grå balkonger.
2 av 2
Foto: Jan-Åke Thorell/Sveriges Radio

Skjutningarna i Herrljunga och Limmared hänger ihop

Mats Axelsson: Motivbilden börjar klarna
1:12 min

Skjutningarna i Herrljunga och Limmared hänger ihop, det tror polisen. De två misstänkta gärningsmän för Herrljungaskjutningen har nu också delgivits misstanke för mordet i Limmared.

Avdelningen för Grov brott vid polisen i Alingsås går nu ut med att de två män som sitter häktade misstänkta för mordförsöket i Herrljunga den 20 augusti även har delgivits misstanke för mordet i Limmared dagen innan.

På lördagskvällen den 19 augusti sköts en man i 25-års åldern till döds i en lägenhet i Limmared. Mordet ledde till ett stort polispådrag men någon misstänkt har inte pekats ut, förrän idag.

Enligt polisen har de två män som greps efter skjutningen i Herrljunga dagen efter, och som sitter häktade för det, nu delgivits misstanke även om mordet i Limmared.

– Vi har hittat en koppling men exakt vad kopplingen består i är inget vi går in närmare på just nu, säger Mats Axelsson, kriminalkommissarie vid avdelningen för Grova brott i Alingsås.

Enligt GT ska samma vapen ha använts i båda skjutningarna.

– Vi börjar hitta mer och mer en motivbild till båda skjutningarna, det lutar åt att det är en intern uppgörelse mellan de här personerna, ett spår är narkotika, fortsätter Mats Axelsson.

Skjutningen den 20 augusti i Herrljunga var den andra den här sommaren. I mitten av juli sköts en man på öppen gata, någon misstänkt för detta har polisen ännu inte.

– I nuläget vet vi inte om skjutningen i juli har något samband med de två andra, vi har inte riktigt hunnit följa upp det än, men det klart att två skjutningar på kort tid i samma område det kan vara för mycket för att vara en slump, säger Mats Axelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".