Peter Häggström har en regnbågsflagga om axlarna.
1 av 2
Hur är det att komma ut som gay i idrottsvärlden? Det utforskar Peter Häggström i SVT:s program Regnbågshjältar. Foto: Bo Håkansson/SVT
Kaja Bergqvist, Colin Jackson och Peter Häggström håller om varandra.
2 av 2
I första avsnittet av Regnbågshjältar träffar programledarna Kajsa Bergqvist och Peter Häggström Lindecrantz friidrottaren Colin Jackson. Foto: Karolin Barhammar/SVT

Homosexuella inom idrotten träder fram i tv

Peter Häggström: Han har förnekat det tidigare
0:59 min

Det fanns inga förebilder inom idrottsvärlden när Peter Häggström växte upp i Borås. I ett tv-program söker han därför nu upp idrottsprofiler som kommit ut som homosexuella.

Peter Häggström Lindecrantz är före detta elitidrottaren som sköt på det här med att komma ut! Det fanns inga förebilder inom idrottsvärlden. Först som 23-åring tog han steget och slutade spela charader.

Nu åker han världen runt ihop med Kajsa Bergqvist, i SVT:s program Regnbågshjältar, för att söka upp de idrottsprofiler som faktiskt kommit ut som homosexuella.

I premiärprogrammet berättar en av världens största friidrottsprofiler Colin Jackson för första gången i media att han är homosexuell, en nyhet som fått stor uppmärksamhet på förhand. 

– Han är en av de största idrottarna i Storbritannien genom tiderna så det blev en stor nyhet, säger Peter Häggström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".