Teodor Ferm med skog i bakgrunden.
Teodor Ferm. Foto: Anton Svensson/Sveriges Radio

Två år sedan Teodor föll ner från taket under arbetet

2:15 min

Teodor Ferm var 22 år när han som takläggare föll ner från ett tak, och idag två år efter olyckan är det fortfarande osäkert om han kan jobba i framtiden.

Under 2016 skadades över 122 000 människor i Sverige på sin arbetsplats, och en som skadade sig rejält är 24-åriga Teodor Ferm. För två år sedan arbetade han som takläggare, men trillade oturligt ner från taket och fick en allvarlig hjärnskakning.

 Man är så irriterad på sig själv, det mesta kan man tycka är rena barnleken att göra, men det är jättesvårt för mig.

– Utsikten från hustaken var ju underbar många gånger. Jag vill tillbaka till arbetet, jag saknar att träffa arbetskollegor, säger Teodor Ferm.

Kronisk hjärnskakning
Teodor Ferm fick diagnosen kronisk hjärnskakning, något som gör att han ständigt får ont i huvudet och har svårt att hålla balansen. Teodor Ferm berättar att det var en tuff period för honom när han fick beskedet att han skulle ha sjukdomen resten av hans liv.

– Jag var jättedeprimerad ett tag innan jag rykte upp mig och tänkte att jag får ta mig här ifrån och ta det framåt så gott det går. Det går inte att planera dagarna för man vet aldrig hur det känns om en timme efter man gjort något, eller dagen efter, säger Teodor Ferm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista