Orangeriet
Det råder fortfarande oenighet kring vad som ska hända med Orangeriet i Stadsparken. Foto: Frida Nygård / Sveriges Radio
BORÅS

Tom Andersson (MP): Privat aktör är vår tanke

Tom Andersson (MP) kommunalråd i Borås: Vi vill ha kvar restaurangen
1:14 min

Alliansen i Borås meddelade idag att de vill upphandla driften av Orangeriet. Men kommunalråd Tom Andersson (MP) vill att nuvarande entreprenör ska få vara kvar.

Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna presenterade idag sitt förslag på hur Orangeriet i Stadsparken ska hanteras. De vill att kulturnämndens uppdrag avslutas och att det i stället genomförs en offentlig upphandling av hela driften av huset.

Tom Andersson, miljöpartistiskt kommunalråd i Borås, menar däremot att det allianspartierna önskar, redan håller på att bli verklighet. Detta genom att nuvarande entreprenör erbjuds ett längre kontrakt på hela huset. 

– Det vi föreslår är ju att restaurangen nu får ta över hela lokalen, så att tankarna kring att ha en privat entreprenör i hela lokalen är egentligen våran tanke som är på väg att genomföras nu.

Ni vill ju ta in konsulter, varför behöver ni göra det i så fall?

– Alliansen var tydliga med att de ville ha en konsult som tittar på det här med nya ögon utifrån, och efter ett resonemang gick vi med på det och sedan har de helt enkelt ändrat linje.

– Huvudsaken för oss är att restaurangen nu får lugn och ro att bygga ut sin verksamhet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".