Petrus Havrell.
Foto: Maja Jerosimic / Sveriges radio

Petrus är ett nytt namn i hip hop-världen

Petrus Havrell: Att jag får röra mig i hans korridorer är jättestort
2:15 min

Han växte upp i ett teaterhem i Viskafors men det är inte skådespelare han tänker bli. Istället är det hip hop som gäller för Petrus Havrell.

20-årige Petrus Havrell från Viskafors har två skådespelande föräldrar, Maria Havrell och Fredrik Nilsson, men han ville aldrig gå i deras fotsteg och bli skådis. Däremot tror han att det hjälpt honom att han vuxit upp i ett kreativt hem. 

– Det som har påverkat en är väl att man fått röra sig i kreativa miljöer i. Och nu på senare år har det visat ett resultat, säger Petrus Havrell. 

I fredags släppte Petrus Havrell sin första singel. Spilld mjölk, som han gjort tillsammans med producenten Hofmästarn från Göteborg. Han har tidigare jobbat med artister som Roffe Ruff och inte minst Kapten Röd som hade en stor konsert i Slottskogsvallen i lördags. Petrus Havrell var där på plats. 

– Det var fantastiskt. Det var riktigt magiskt, jag tror det var 21 000 där.

Petrus Havrell fick för något år sedan kontakt med en av sina idoler i den svenska hip hop-världen.  

– Det lustiga är att Hofmästarn varit en stor inspirationskälla sedan tidig tonår. Att jag nu får röra mig i hans korridorer är jättestort. 

Det började med att han gjort en låt hemma som han lade upp på musiksajten Soundcloud och som han försökte sprida och därför skickade han bland annat meddelanden till Hofmästarns facebooksida. Och Hofmästarn gav positiv respons på låten och frågade om han fick producera ett beat till honom.

– Jag blev eld och lågor och sen svarade han inte mig, så jag skickade väl 400 meddelanden till, säger Petrus Havrell och skrattar.

–  Och sedan tröttnade han väl och sa att jag skulle komma till studion istället. Sedan dess har jag inte gått därifrån och det var för ett drygt år sedan. Nu sitter vi här och har släppt en singel och arbetar på en EP.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".