Anders Kihl och ett konstverk.
Anders Kihl. Foto: Sara Kvist/Sveriges Radio
MORGONGÄSTEN

No-Limit blir allt större utomlands

Anders Kihl: Vi har hamnat i Huffington Post
2:00 min

För tredje året i rad hålls street art-festivalen No-Limit i Borås, en festival som uppmärksammas allt mer utomlands.

I söndags drog årets No Limit-festival igång som pågår i lite drygt en vecka. Street art-festivalen som förvandlar flera av Borås oanvända ytor till vackra konstverk. För tredje året i rad samlas konstnärer i Borås, och Anders Kihl som arbetar som marknadsförare åt No Limit menar att festivalen även tar sig utanför Sveriges gränser. 

– Det häftigaste är att vi några gånger har hamnat i Huffington Post och Google Culture Institute. Det var ett telefonsamtal när Google ringde mig och sa att de ville ha med vår street art i deras satsning. Det kändes inte på riktigt, säger Anders Kihl. 

Google Culture Institute samlar kulturskatter från hela världen för människor att ta del av online, allt från pyramider till museet Louvren men också street art, där man kan ta del av vad Borås har att erbjuda.

 – Det är jättehäftigt, och jag kommer ihåg webbstatistiken den natten när Google publicerade Borås street art-samlingen, då peakade besökssiffrorna hos oss som aldrig för, säger Anders Kihl. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".