Fredrik Axelsson och foto på orkandrabbat område.
1 av 2
Fredrik Axelsson. Foto: Privat.
Orkandrabbat skjul som är förstört.
2 av 2
Foto: Fredrik Axelsson/Privat
DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Boråsaren fick tampas med stormen Irma

Fredrik Axelsson: Ta ner alla kokosnötter
1:54 min

Boråsaren Fredrik Axelsson befann sig mitt i stormen Irma under torsdagen. Han berättar att det är flera saker att tänka på inför en kraftig storm.

Den före detta Boråsaren Fredrik Axelsson som sedan 11 år tillbaka bor på Dominikanska republiken fick under torsdagen känna på orkanen Irmas välde. Trots starka vindar och mycket regn klarade han sig bra.

– Vi hade en jobbig natt, men i torsdags vakna vi upp allihopa och mer eller mindre firade att det inte blev mer skador, säger Fredrik Axelsson.

Under sina 11 år i landet berättar Fredrik Axelsson att han har hunnit vänja sig vid den här typen av väder, att följa orkan-webbsidor mellan augusti och december är ett måste för att hålla koll på läget.

– När man vet att den kommer att påverka där man bor får man börja köpa in det som behövs. Mat, vatten, stearinljus, batterier, tanka upp bilen och säkra upp huset. Är det riktigt illa slänger man upp plywoodskivor på huset, och i trädgården får man ta ner alla kokosnötter, säger Fredrik Axelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".