knivmord Hässleholmen Borås blommor och ljus
1 av 2
Foto: Mikael Olmås/Sveriges Radio
Fr.v. Kammaråklagare Patrik Tilly, assistentåklagare Andreas Lennartsson och Claes Lindberg, gruppchef grova brott polisområde Älvsborg.
2 av 2
Fr.v. Kammaråklagare Patrik Tilly, assistentåklagare Andreas Lennartsson och Claes Lindberg, gruppchef grova brott polisområde Älvsborg. Foto: Erik Bergström/SR.
BORÅS

Tre åtalas för knivmord på Hässleholmen

Boende: Allt kommer bara att eskalera
2:23 min

Tre män åtalas för mord och mordförsök efter en blodig uppgörelse på Hässleholmen i Borås. Polisen hoppas nu att lugnet återvänder, men boende tvivlar.

Det var den 22 mars som en ung man blev knivskuren till döds, och två andra knivskars så allvarligt att deras liv var i fara. En av de överlevande ska exempelvis ha fått åtta knivhugg i ryggen. 

Tre män, mellan 23 och 26 år gamla, åtalas nu för mord och mordförsök. 

Efter dådet ska männen ha lämnat platsen i bil och då slängt ut två flera knivar ut genom bilfönstret. Väl hemma ska de också ha slängt sina kläder i ett klorinbad, allt för att förstöra bevis.

Åklagaren Patrik Tilly menar att fallet varit oväntat enkelt att utreda - detta i ett utsatt bostadsområde där man sällan vittnar om den gängkriminalitet som finns.

– Det sker ett visst trendbrott, både vittnen, målsäganden och även misstänkta personer berättar om vad de varit med om och iakttagelser, säger han. 

Två av männen greps efter två veckor sedan de hållit sig gömda hos en bekant. När lägenhetsinnehavaren inte ville att de skulle bo kvar ska en av männen bland annat ha hotat med "vill du att jag ska vara lika äcklig mot dig som mot de andra personerna?".

Den 24-årige boråsaren som gömde de två åtalas nu också, för skyddande av brottsling.

Den tredje mannen höll sig undan betydligt längre och greps först i maj.

Rättegången inleds nästa tisdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".